Kada smo razmišljale o rubrikama koje će se naći na portalu Na Moj Način, brzo smo rekle „obavezno leksikonska pitanja“. Razlog nije nostalgija, već činjenica da se u tekstovima ovog tipa često mogu pročitati zanimljiviji odgovori nego u tzv. „ozbiljnim intervjuima“. Zato počinjemo sa popunjavanjem LEKSIKONA, a sezonu otvara Sara Jo.
■ Koliko sati spavanja ti je super?
U mom društvu je do nedavno postojala šala da ćeš me dobiti i u prvoj i u trećoj smeni, jer ako mi pošalješ poruku u dva ujutru – ja odgovorim, pišeš mi u sedam ujutru – ja opet odgovorim. Time sam se ponosila, ali sad primećujem da me polako sustiže petnaestogodišnji tempo. Ranije sam imala ritam, koji nije podrazumevao baš nikakva pravila, ali mi u poslednje vreme prija kada postoji rutina, kakva god bila.
■ Koja su tvoja mala, a velika zadovoljstva, za koja uvek nađeš vreme?
Volela bih da na ovo pitanje odgovori Žiga, a ne ja. On se na vrlo sladak način šali u vezi sa tim. Pošto retko kad stignem da Noru prošetam bez žurbe i da na miru popijem kafu, kada se desi da imam laganije prepodne, Žiga kaže – a, sada će da padne kafica, pa šetnjica sa Norom… Ta kafica, uz bar petnaestak minuta mira, ispuni mi ceo taj dan, a jako mi je važna i kad sam na putu. Te aktivnosti i danas spadaju u najjednostavnije, a najomiljenije.
■ Kakva je ta kafica?
Ranije je to bio latte, ali sada ulazim u godine kada mleko smeta 😉 pa primat ima kapućino sa ovsenim mlekom.
■ Šta si naučila uz Noru?
Nora mi je pružila mnogo više lekcija, nego neki ljudi. Prva asocijacija mi je bezuslovna ljubav, izražena kroz pogled. Ko nema ljubimca može samo da pretpostavi o kakvoj je ljubavi reč. Mnogi iz mog okruženja su se u to uverili tek kad su dobili kucu.
View this post on Instagram
HRANA, FILM, LJUBAV
■ Pica ili pasta?
Naravno, volim i jedno i drugo, ali pasta ima prednost. Pica mi ponekad bude malo teška, ali retko, a pastu bih mogla da jedem baš svakog dana. U oba slučaja volim klasike, poput paste „al’arrabbiata“ i „pomodoro“. Kad nema mnogo sastojaka, najbolje se vidi da li neko ume da napravi dobru pastu. Slično je i sa picom. Probaću i sa mortadelom i sa nekim povrćem, ali moj najčešći izbor je „Margarita“. Eto, malopre sam je pojela.
■ Ako su knjiga ili film dosadni, da li prekineš čitanje/gledanje ili nateraš sebe da dođeš do kraja?
Hoću da im pružim šansu, pa ostajem do kraja. Verujem u dobro čak i kad su knjige i filmovi u pitanju… I kad je loše mislim da će se desiti neki preokret, ali ga uglavnom nema. Možda bi trebalo da naučim da „pustim“.
■ Koju bi Žiginu osobinu volela da imaš?
Mnogo je njegovih osobina koje volim i cenim. Neke delimo, pa smo se verovatno i zbog toga tako dobro našli. Mislim da sam dosta disciplinovana i organizovana, ali kod Žige je to fascinantno. On zna da razlikuje šta je zaista bitno, a šta nije. Ta razlika pravi razliku ;).
View this post on Instagram
■ Da li uvek kad odeš u Rim baciš novčić u Fontanu di Trevi?
Ako sam u prolazu – da. Dešavalo mi se da u Rimu provedem tako malo vremena, da ne prođem tim delom grada, tim pre što sam ga bezbroj puta videla što sa roditeljima, što sa gostima. Kadgod je neko dolazio vodili smo ga da vidi najčuveniju fontanu. Prijateljima naglašavam da novčić treba baciti desnom rukom, preko levog ramena. Ako hoćeš magiju, moraš da poštuješ pravila.
■ Da li si nekad ozbiljno razmišljala da uradiš tetovažu?
Bezbroj puta sam bila na ivici, jer mi se to uvek jako sviđalo, ali znjući sebe plašila sam se da ću doći do „rukava“. Da sam krenula dok sam bila vrlo mlada, sada bih verovatno bila kao tapeta. S ove tačke gledišta, srećna sam što nemam ni jednu, jedinu tetovažu.
■ 5 Catrice favorita
▪ Melted Sun liquid bronzer
▪ Blushin’ Charm rumenilo u stiku
▪ Slim&Matic Ultra Precise vodootporna olovka za obrve
▪ Care in colours balsam za usne
▪ Art Couleurs senka za oči

NAJBOLJI SLADOLED JE U …
■ Šta si u poslednje vreme kupila i baš te je obradovalo?
Sudoperu! Čim su mi je montirali poslala sam snimak mami i tati i bliskim prijateljima. Da mi je pre par godina neko rekao da ću biti ovoliko srećna pri kupovni sudopere i slavine ne bih poverovala. Budući da su upravo one „zaokružile“ kuhinju, ta radost i te kako ima smisla.
■ Koji sladoled najviše voliš?
I tu sam okrenuta klasicima. Imam prijatelje koji naruče sladoled koji je plav kao Štrumf ili sa nekim čudnim ukusima. Fora mi je da to probam, ali nisam sigurna da bih ih jela sa zadovoljstvom. Mislim da u Beogradu, kad je o sladoledu reč, postoji nekoliko „timova“, a ja sam u Luff ekipi. Godinama sam ga jela u Kralja Petra i stalno se pitala kako je moguće da ga nema na Novom Beogradu ili u Zemunu. Prošle godine, u trenutku kad samo što se nisam preselila, otvorili su lokal preko puta moje zgrade.
■ Da hoću da sutra krenem na produženi vikend u Sloveniji, gde bi mi rekla da odem?
Imala sam priliku da sa Žigom mnogo puta obilazim Sloveniju, bez prethodnog planiranja. Sednemo u auto i krenemo, a gde god da se zaputiš naići ćeš na divnu prirodu. Uz to, blizu je Italija. Rekla bih ti da pođeš iz Ljubljane, u kojoj toliko toga ima da se vidi. Kao ljubitelj kafe dan bih počela kafom kraj Ljubljanice, ako ikako može pre podne, jer tada nema gužve. U to vreme su njihovi kafići skoro prazni.
View this post on Instagram