Da li ste probali TIRAMISU S MALINAMA? Ja jesam, jer ga je koleginica napravila po receptu iz „La Cucina Italiana“ magazina i bio je odličan, a potrebno je vrlo malo vremena i minimum umeća. Jedini minus je dobio zato što maskarpone nije baš jeftin, ali tu su akcije. Mada, ni cena malina nije tako mala, ali ovih dana ide nam naruku i „pada“. Druga opcija su svakako zamrznute, ali dok im je sezona, hajde malo da se „bahatimo“.
Potrebno je:
▪ 300 g malina
▪ 250 g piškota
▪ 250 g maskarponea
▪ 150 ml umućene slatke pavlake
▪ 70 g kristal šećera
▪ 50 g šećera u prahu
▪ listići badema (nisu neophodni, mada odlično izgledaju i predstavljaju onu tačku na “i”)

Pravi se tako što…
Umitite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i polako je sjedinite sa prethodno pomešanim maskarponeom i kristal šećerom.
Potom izmiksajte 150 g malina sa 200 ml vode. Tom smesom natopite piškote, a zatim ih rasporedite u vatrostalnu posudu.
Preko njih stavite preostale maline, koje ćete prekriti slojem krema. Nastavite novim slojem piškota i još jednim slojem krema.
Ostavite u frižideru dva sata, a pre služenja ukrasite malinama i pečenim listićima badema.
Još jednostavnija je varijanta tiramisua u čaši, koji deluje atraktivno, a za pripremu je potrebno još manje vremena.
View this post on Instagram